Televisie ISF calibratie

televisie calibratie

televisie calibratie

CIE

Wat doen wij?  

Wij zijn ISF Level 3 gecertificeerd en kunnen televisies en projectors kalibreren volgens de wereldwijde filmindustrie standaarden. Net zoals de gekalibreerde schermen in de bioscopen, kunt u straks thuis ook genieten van maximale beeldkwaliteit. Wij zullen u op een professionele wijze voorzien van advies en de optimale instellingen voor uw beeldscherm. Bij een televisie calibratie is het belangrijk dat uw televisie ook gekalibreerd wordt in de omgeving waar het daadwerkelijk staat. Ook wordt er bij het kalibreren rekening gehouden met de lichtinval of het lichtgebruik bij uw thuis (bij zowel dag als nacht). Voor het televisie kalibreren komen wij bij u aan huis.

 Wat zijn de resultaten na een ISF kalibratie?

  • Natuurlijke kleuren zoals deze in werkelijkheid zijn
  • Meer details zichtbaar
  • Meer diepte in het beeld
  • Rustiger beeld voor uw ogen
  • Een langere levensduur van uw televisie

televisie calibratie

Waarom uw televisie laten kalibreren ?

Op de meeste televisies bestaan ​​de standaardinstellingen voor één doel: de televisie verkopen. Dit betekent dat de televisie is ingesteld om ervoor te zorgen dat de televisie opvalt in de winkel of etalage. Fabrikanten hebben daarom het contrast, de scherpte en de blauwe kleur meestal helemaal hoog ingesteld. Hierdoor lijkt het beeld extra wit en helder. Dit werkt als een flitsende display in de etalage, maar het ziet er vreemd en onnatuurlijk uit in uw huis. Als u dit niet verandert, zult u snel last kunnen krijgen van vermoeide ogen. Ook de mooie details in een film zult u missen. Ook kan het zo zijn dat uw televisie te donker is als u deze de verpakking haalt, wat meestal betekent dat de instelling “Energiezuinig” is ingeschakeld. Dit klinkt geweldig als u graag energie wilt besparen, maar het maakt het beeld ook veel te donker. Kortom: Als u de televisie van uw dromen hebt gekocht, is de kans groot dat u nu niet het optimale beeldkwaliteit uit haalt bij het kijken van films, sport of gamen.

Bij het kalibreren van uw televisie worden de kleuren ingesteld volgens de wereldwijde industriestandaard. Deze standaarden worden wereldwijd gebruikt bij het opnemen van films. Door de televisie te kalibreren en instellingen/opties aan te passen, wordt een zo perfect mogelijk beeld gecreëerd. U zult dan het beeld kunnen beleven zoals filmmakers en de game industrie het hebben bedoeld.