Professionele ISF kalibratie 

Een ISF kalibratie wordt altijd uitgevoerd door een ISF gecertificeerde professional. De kalibratie omvat niet alleen het instellen van kleur, contrast, tint, helderheid, scherpte, gamma en grijswaarden. Het gaat veel verder dan de toegankelijke instellingen op de afstandsbediening van uw televisie. Wij zijn getraind om alle mogelijkheden uit uw televisie te krijgen. Hierin kunnen zeer precieze aanpassingen worden gedaan om uw scherm te kalibreren volgens de industriestandaard ISF (Imaging Science Foundation) -specificaties zoals gedefinieerd door filmstandaarden.


Met welke apparaten werken wij?

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende professionele apparatuur en software:

  • kleurenmeter X-Rite i1Photo Pro 2
  • SPECTRACAL C6 HDR2000 meter
  • Murudio SIX-G patroon Generator
  • Software programma SpectraCal Calman 2021

Werkwijze; wat kunt u verwachten?

  • De televisie zal bij uw thuis gekalibreerd worden in de omgeving waar uw televisie staat. Bij het kalibreren wordt rekening gehouden met lichtinval en lichtgebruik.
  • Er zullen u een paar vragen worden gesteld over het gebruik van uw televisie.
  • Het kalibreren duurt max. 2 uur, afhankelijk van uw televisie.

Kalibratierapport

Uw ontvangt per e-mail een kalibratierapport met de punten die wij hebben verbeterd. Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden ter illustratie.

RGB Balans

In de linker grafiek zijn de groene, blauwe en rode lijnen niet rond de 100%, deze behoren rond de 100% te staan zoals in de rechter grafiek.

Kalibratie Gamma

Zoals u in de linker afbeelding ziet, staan de gekleurde stippen niet allemaal in de witte vierkanten. In de rechter afbeelding staan deze stippen wel in de witte vierkanten. Dit betekent dat de kleuren vrijwel overeenkomen met de werkelijkheid.